Agenda

Workshop aanbod

Het komende jaar geven we weer een diverse thema workshops die aansluiten bij de behoefte die naar voren zijn gekomen in de lezingen, individuele gesprekken en de ouder trainingen.


Help, een beelddenker!          

Help je beelddenkende kind beter begrijpen

Denk aan het woord STOEL. Wat zie je?
Zie je letters: S-T-O-E-L of een plaatje?
 
Zie je een plaatje, dan is de kans groot dat je een beelddenker bent. Wist je dat slechts 5% van de mensen in beelden denkt? Als jij of je kind dit doet, houdt dat in dat je dingen op een andere manier opslaat en dus eigen maakt. Je kunt je voorstellen dat de talige manier waarop dingen vaak aangeleerd worden, dus ook lastiger is. Hierdoor kun je vastlopen op school of in het dagelijks leven.
Je hebt bijvoorbeeld meer moeite met taal, automatiseren, rekenen. Eigenlijk heel zonde, omdat dit niet hoeft op het moment dat je een leerstrategie gaat hanteren die wel aansluit bij het beeldend leren. Wij vertellen je hier graag over.

 

Datum: 10 -10-2019 om 19.30u 

Kosten: €25,- per persoon, inclusief koffie / thee, opdrachten, hand-outs.

Meer weten, schrijf je dan in!
https://innerlijkezorg.mijndiad.nl/inschrijven

 


Samen ontprikkelen       

Help je kind beter omgaan met spanning en prikkels

Kan jou kind ook zo vurig reageren. Ontploft het om iets kleins, of begint het spontaan te huilen en heb je geen idee waar dat vandaan komt? De meeste van ons bouwen gedurende de dag spanning op, leuke spanning, enthousiaste spanning, boze spanning. Als een soort thermometer loopt dit op en bereikt het langzaam zijn kookpunt. Bij gevoelige kinderen gaat dit vaak veel sneller omdat zij prikkels intenser verwerken. Logisch dat je dan sneller kookt.

Wat we in deze workshop gaan doen is inzicht krijgen in wat jou kind laat koken. Hoe bouwt het spanning op, maar nog belangrijker wat kan jij, je kind zelf en de omgeving (school e.d.) doen om te helpen om die spanning op tijd los te laten.

Doe jij ook mee?

Datum: 14-11-2019 om 19.30u

Kosten: €25,- per persoon, inclusief koffie / thee, opdrachten, hand-outs.

Doe jij ook mee?
https://innerlijkezorg.mijndiad.nl/inschrijven

 


Vergroot het zelfvertrouwen      

Stap gemakkelijker in spannende situaties en voel vertrouwen

Je doet het goed, je kan het wel, kijk wat je al kan!
Sta je voor een nieuwe situatie en vind
t je kind het toch weer veel te spannend. Durft hij niet naar die zwemles, de presentatie te geven of is dat kinderfeestje wel heel eng.

We proberen onze kinderen zo goed aan te moedigen, te ondersteunen om ze zo te helpen om te groeien in hun vertrouwen, maar helaas. Sommige kinderen lijken je wel te horen maar het komt niet binnen, hoe hard we ze ook aanmoedigen.

In deze workshop nemen wij je mee in de belevingswereld van je kind. Krijg je helder waarom je kind niet kan zien, wat jij wel ziet. En hoe je hem of haar hierin kunt ondersteunen om dingen wel binnen te laten komen, zodat het wel kan gaan groeien.

Datum: 16-1-2019 om 19.30u

Kosten: €25,- per persoon, inclusief koffie / thee, opdrachten, hand-outs.

Reserveer nu je plek!
https://innerlijkezorg.mijndiad.nl/inschrijven

 


Kleur bekennen – jezelf mogen zijn             

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf!

Een mooie wens die we voor ons kind hebben, dat het zichzelf mag worden en mag blijven.

Helaas worden er ook andere eisen gesteld. School verlangt iets van ons kind, kinderen onderling vergelijken zich en passen zich aan en wij als ouders/ opvoeders hebben hier ook invloed op.. Aangezien gevoelige kinderen over het talent beschikken om aan te voelen wat een ander voelt, of welke verwachtingen er zijn kunnen zij zich hier feilloos aan aanpassen. Dat is voor even niet erg, maar doet je kind dit te vaak of te lang dan ‘verliest’ het zijn eigen kleur. En voor je het weet, is je kind als een kameleon aangepast aan jou, aan de juf, aan een vriendje. Dus hoe help je je kind in zijn eigen kleur te blijven?

In deze workshop gaan we je inzicht geven hoe dit werkt en wat jij als ouder kan doen om die invloed van buitenaf te beperken. Je gaat naar huis met tips en tools om je kind in zijn eigen kleur te laten stralen.

Datum: 13-2-2020 / 19.30u

Meer weten, schrijf je dan in!
https://innerlijkezorg.mijndiad.nl/inschrijven

 


Liefdevol grenzen stellen                           

Stel op ontspannen wijze grenzen en werk samen i.p.v. tegen elkaar

Hou op, doe niet, blijf af! Als je nu niet dit, dan….

Soms zijn we als opvoeder meer een politieagent die continu loopt te corrigeren en schieten we al snel in dreigen en straffen. En is de gezellige sfeer in huis ver te vinden, omdat we continu in strijd zijn en gaat het erom wie de meeste macht heeft en dan is het hopen dat jij dit als ouder bent 😉

Gevoelige kinderen reageren vaak niet goed op deze manieren van straffen en belonen en hebben hier een andere aanpak in nodig.

In deze workshop nemen wij je mee in die andere wereld. Laten we je zien wanneer en waarom je in die macht strijd stapt, en hoe je daar vooral uit kunt blijven. Hoe je door de dingen anders aan te pakken je meer samen werkt in plaats van tegen elkaar.

Datum: 19-3-2020 om 19.30u

Is het tijd voor een andere aanpak, meld je dan aan!
https://innerlijkezorg.mijndiad.nl/inschrijven